A Force India tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya már a nyár elején bejelentette, hogy a csapat felállása 2017-re változatlan marad, megtartják Nico Hülkenberget és Sergio Perezt – az utóbbi versenyző viszont gyorsan jelezte, hogy még nyitott a jövője.

A mexikóit a Renault-hoz kötötték a spekulációk, azonban a nyári szünet alatt nem történt előrelépés, állítólag azért, mert a csapat és a versenyző szponzorai nem férnének össze. Perez Spában azt nyilatkozta, egyelőre nem dőlt el semmi, ő szívesen marad a Force Indiánál is, a szponzorai kezében van a döntés.

A Force India helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley pénteken Belgiumban arról beszélt, hogy Perez versenyzői szerződése már jó ideje megvan, így ő biztos a maradásában, mindössze a támogatói szerződéseket kell rendezni.

“A fő, hogy a versenyzői szerződések megvannak, Checóval pedig van néhány igen bonyolult egyezségünk. Azokat még véglegesítenünk kell, az pedig csak a versenyzői szerződés rendezése után következhet, fordítva nem megy. Szóval folynak a tárgyalások. Nem látom akadályát, hogy sikerüljön úgy rendezni a kérdéseket, hogy Checo velünk maradjon, és remélhetőleg vele együtt a szponzorok is.”

“A szponzori szerződések azok üzleti szerződések, Checo esetében pedig igen bonyolultak, több mexikói partnerről is van szó, ami eltart egy darabig. Egyeseket nagyon lefoglalt az olimpia, így az elmúlt hetekben nem voltak tárgyalások, de szerintem szeptemberben lezárhatjuk őket.”

fernley

Fernley hangsúlyozta, hogy nem veszik magukra, hogy Perez többször is nyíltan beszélt a távozásának lehetőségéről.

“Nem veszünk rossz néven semmit. Üzleti tárgyalásról van szó, minden ilyen tárgyalás a helyezkedésről szól. Teljesen rendben van, hogy a lehető legjobb lehetőséget keresi magának, mi is ugyanezt tesszük.”

A csapatvezető leszögezte, hogy nincs B terv, Perez-pótló jelöltjük.

“Szerintem nagyon helytelen lenne ez. Szerződésünk van Checóval, hiba lenne, ha más pilótákkal is tárgyalnánk. Szerintem sikerül megegyeznünk, szóval nem hiszem, hogy emiatt kellene fájdítani a fejünket. Ha és amikor mégis felmerül ez a helyzet, majd foglalkozunk vele, de erősen kétlem, hogy nem Nico és Checo ül majd az autóinkban.”