Igen érdekes eredményt hozott a Forma-1-es Belga Nagydíj második szabadedzése, ugyanis a délutáni gyakorlást a belgiumi születésű Red Bull-csodagyerek, Max Verstappen “nyerte”, mögötte pedig csapattársa, Daniel Ricciardo végzett, miközben a jobbik Mercedes-pilóta, Nico Rosberg is csak a 6. lett a Force Indiák és a ferraris Sebastian Vettel mögött.

Érdemes gyorsan hozzátenni, hogy míg a többiekkel ellentétben a mercisek már délelőtt feltették a szuperlágyakat, délután hozzá sem nyúltak a leggyorsabb keverékhez, csak hosszabb etapokra koncentráltak. Rosbergnél talán egy kicsit furcsa, de Lewis Hamiltonnál teljes mértékben érthető a szokásostól eltérő edzésprogram, hiszen kétszeres erőforrás-részelemcserék után vasárnap 30 helyes rajtbüntetés vár rá, a mezőny végéből indul majd.

belg_f1_14

A Force India előkelő 3. és 5. helye talán meglepőnek tűnhet elsőre, de a silverstone-i alakulat hagyományosan jól szerepel Spában, amióta 2008-ban Giancarlo Fisichellával pole-t és egy 2. helyet szereztek a belga pályán.

Sebastian Vettel alapvetően a 4. helynek is örülhet, az edzése igen zavarosan sikerült, kismillió alkalommal került forgalomba, kényszerült másokat kerülgetni, egyáltalán nem találta a ritmust. A délelőtti jó kezdés után a második edzésen már Kimi Räikkönen(6.) is küszködött a kedvenc versenyhelyszínén.

belg_f1_18

A top10 végében a két Haas fogta közre a mclarenes Jenson Buttont. Az amerikai kiscsapatnál Romain Grosjean a nap folyamán szite megállás nélkül panaszkodott az autóra, így az eredmény még meglepőbb.

A Manornál új csapattársát, Esteban Ocont üdvözlő Pascal Wehrlein délután azért megmutatta, ki az úr a háznál, a francia ifjoncot egy másodperccel, tz pozícióval verve a 11. helyen zárt.

belg_f1_27

A vasárnapi 35 helyes hátrasorolására készülő Fernando Alonso a 12. lett, igaz, neki a délelőtti kimaradás után három órányi munkát kellett másfélbe sűrítenie.

A Williams és a Toro Rosso egyelőre jócskán elmaradt a tőlük várható tempótól.

A 2016-os Belga Nagydíj időmérője szombaton 14 órakor kezdődik.

belg_edz_2