Olasz források már korábban jelezték, hogy a Ferrari három zseton felhasználásával frissített erőforrást visz a Belga Nagydíjra, de mint kiderült, nem ők az egyetlenek.

A McLarennek szállító Honda a saját egységére összesen hét zsetont költött, a fejlesztés, amelytől a megbízhatóság javulását (is) várják, a belső égésű motort, a turbót és a kompresszort is érinti.

honda_haszegava

A Honda F1-es főnöke így indokolta a nagy lépést: “A mi szintünkön a Mercedesszel, a Ferrarival, a Red Bull-lal kellene küzdenünk, nem kaphatunk ki a Force Indiától, a Toro Rossótól és a hasonló privát csapatoktól. Úgy döntöttem, hogy elköltjük az összes idei zsetont, október után már úgysincs értelme az idei motort fejleszteni. Nem a dobogót célozzuk, de ha folyamatosan ott tudunk lenni az 5. hely környékén, mindig hozzuk a pontokat, egy kis szerencsével akár még az is becsúszhat.”

A Mercedes is frissített erőforrást visz Spába. Egyelőre nem tudni, ők mennyit költöttek, de az új motor bevezetése érthetővé teszi, miért nem várnak Lewis Hamilton cseréivel Monzáig. A címvédő ugyan a mezőny végére kerül a dupla részegységcserékkel, de már most megkaphatja a legfrissebb darabokat, így jobb eséllyel is küzd majd a kármentésért.