Nico Rosberg a 2016-os idény első öt fordulója után még 43 ponttal vezetett címvédő csapattársa, Lewis Hamilton előtt, de az angol aztán fordított, a nyári szünetre már 19 pontos előny birtokában mehetett.

“Én úgy tekintem, hogy most tiszta lappal kezdem újra, az idény első felében történtek már a múltat jelentik” – mondta Rosberg a szezon második felének kezdetét jelentő Belga Nagydíj előtt.

“Alig várom, hogy beülhessek az autóba, tövig nyomjam a gázt, és a lehető legtöbbet hozzam ki a következő futamokból. Belgium kiváló helyszín az újrakezdéshez, lenyűgöző, kihívásokkal teli pálya, ahol általában az időjárás is megkeveri a dolgokat. Bármelyik versenyző megmondhatja, mennyire szeretjük.”

“És nagyszerű momentumok is voltak már Spában, gondoljunk például Mika Häkkinen Michael Schumacher elleni előzésére a Kemmel egyenesen. A múltja még különlegesebbé teszi ezt a pályát, nagyon szeretnék én is feliratkozni a győztesek listájára! Erősnek érzem magam, tudom, hogy a legjobb autóban ülök, nagyon várom, hogy újra vezethessek, meglátjuk, hogy alakul!”

Rosberg legjobb eredménye Spában két második hely 2014-ből és tavalyról, két évvel ezelőtt a pole-t is ő szerezte meg a belgiumi helyszínen.