A 2008-ban a sereghajtó Spyker átvételével alapított Force India folyamatosan, lépésről lépésre fejlődött, 2014-ben a konstruktőri verseny 6., 2015-ben 5. helyén zártak, idén pedig a 4. pozícióért küzdenek a Williamsszel. A silverstone-i alakulat helyettes csapatfőnöke, Bob Fernley szerint ha ez sikerül, elérik a lehetséges maximumot.

“Úgy gondolom, hogy a cél a best of the rest pozíciója lehet (a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari mögött), ez az igazság. Kellene még vagy 200 millió font ahhoz, hogy a következő szintre léphessünk” – nyilatkozta a nagyjából 120-130 millióból gazdálkodó alakulat vezetője az F1i.comnak.

Fernley ezzel együtt nagy lehetőséget lát a komoly szabályváltozásokat, alaposan átalakuló autókat hozó 2017-es idényben.

“A fentiekkel együtt a jövő év nagyon izgalmas lesz, mert most először, ha nem is teljesen egyenlő feltételekkel, de a korábbiaknál egyenlőbb alapokon fejleszt új autót minden csapat. Minannyiunknak megvannak a maga korlátai (az aerodinamikai fejlesztés terén), a nagyobb csapatok nyilván hatékonyabban dolgozhatnak, de jóval kisebb az előny, mint régebben.”

aus_gp_42

“Ami minket illet, a 2017-es autónk lesz az első, amelyet 60 %-os arányú szélcsatornás modellel fejlesztünk. Korábban 50 %-os modellel dolgoztunk Brackley-ben. Amikor tavaly átálltunk a Toyota (kölni) szélcsatornájára, kicsit megtorpantunk, de aztán újra lendületet vettünk, a 60 %-os modell pedig jobb adatokat jelent, így okkal bizakodhatunk.”