A két világbajnok 2007-ben már versenyzett ugyanannál a csapatnál, akkor a McLaren pilótái voltak, és a viszonyuk finoman szólva sem volt felhőtlen. Alonso első számú akart lenni, de ezt nem kapta meg, ezért inkább egy év után lelépett a csapattól, és visszatért a Renault-hoz.

Alonso jó ideje mesterkedik azon a háttérben, hogy a Mercedeshez igazoljon (eddig nem kértek belőle), talán ezzel is magyarázható legutóbbi nyilatkozta: azt állítja, most már teljesen más lenne a viszonya Hamiltonnal, ha újra összekerülnének.

“Másmilyen lenne, mint akkor volt. Érettebb vagyok, ő is érettebbé vált. És bizonyos értelemben a csapatok is fel vannak készülve minden helyzetre” – mondta Alonso Hamiltonról.

“Ha újra csapattársak lennénk, minden más lenne, mert azóta sokat tanultunk, és nagyon különböző emberek is vagyunk. Már nem lenne rajtunk ez a hogy is mondjam, mindent elsöprő győzelmi stressz, mert nagyon tiszteljük egymást.”

“Természetesen olyan gyorsan vezetnénk, amilyen gyorsan csak tudunk, de az egymás iránti tisztelet egy teljesen más szintjén.”

Alonso szerint abból sem lenne baj, ha a McLaren beültetné Jenson Button helyére fiatal pilótáját, Stoffel Vandoorne-t. “2007 nagyon különleges év volt, mert Lewist nagyon fiatal kora óta pátyolgatta a McLaren, a program része volt, és pokoli gyorsan is vezetett.”

“Nagyon versenyképes autónk volt, senki sem számított rá, mégis mindketten a vb-címért harcoltunk. És ő még brit is volt. Stoffel viszont nem brit, ez önmagában hatalmas különbség, szóval szerintem elkerülhető, hogy megismétlődjenek az akkor történtek.”