Nem kérdés, hogy Fernando Alonso a jelenlegi mezőny egyik legjobb versenyzője, viselkedése miatt mégis legalább annyian utálják a spanyolt, mint amennyien rajonganak érte.

Alonso a McLaren honlapján megjelent interjúban most elárulta, hogy nem véletlenül olyan, amilyen: szerinte a kíméletlenség az egyik legfontosabb tulajdonsága egy sikeres Forma-1-es pilótának.

“Szívtelennek kell lenni” – jelentette ki Alonso. “A többiek természetesen nem ellenségek, de mindenkinek saját magára kell koncentrálnia a győzelemért. Ha valakit sikerül ‘megsebezni’, és úgy előnyt szerezni, annál jobb.”

Alonso annak ellenére élvezi a versenyzést, hogy jelenleg sehol sincs összetettben – de mondana is mást egy McLarennél megjelent interjúban…

“Azért versenyzem az F1-ben, mert ezek az autók olyan érzést adnak, amit máshol nem kaphatok meg. Egészen különleges.”

“Az F1-hez semmi sem hasonlítható. Az agynak minden egyes alkalommal újra kell indulnia, amikor beülünk az autóba, mert annyira gyorsan történnek a dolgok. Néhány hetes kihagyás után is mellbevágó, mennyire erősek ezek az autók.”

“Az F1-ben minden egyes kör meglepetés. Miután beletaposunk a fékbe, az agynak kell két tized, hogy utolérje magát. Ez nagyon jó érzés, ez maga az F1-es érzés.”