Hetek óta téma, hogy az indonéz pilóta össze tud-e kalapozni annyi pénzt, hogy az autóban maradhasson a szezon végéig, szerdára azonban megérkezett a válasz: a Belga Nagydíjtól új csapattársat kap Pascal Wehrlein.

Haryanto tehát 12 versenyt kapott a csapattól, és ami azt illeti, nem is vallott szégyent. Noha előzetesen sokan lesajnálták, az időmérős csatát mindössze 7-5-re veszítette el az erős mercis hátszéllel támogatott Wehrlein ellen.

Haryanto pénze valójában már arra sem lett volna elég, hogy a Német Nagydíjon rajthoz álljon, a Manor közleménye szerint azonban a csapat az utolsó pillanatig próbált segíteni a szponzorvadászatban, ezért kaphatott még egy versenyt az indonéz pilóta.

Wehrlein új csapattársa a Renault tesztpilótája, Esteban Ocon lesz, a Belga Nagydíjtól a szezon végéig kap lehetőséget a csapattól.

A 19 éves francia tehetség már több szabadedzésen indult az idén a Renault-val, sőt a silverstone-i teszten a Mercedesszel vett részt. Ez mondjuk nem meglepő, mert egyébként a Mercedes junior programjának tagja.

Ocont nagy tehetségnek tartják a szakemberek, a Renault most pontos képet kaphat arról, hogy valójában mennyire gyors. Ocon 2014-ben Max Verstappent legyőzve nyerte meg az európai Forma-3-as sorozatot.

Haryanto tartalékosként maradhat a Manornál – ha akar.