Mivel Hamilton autójába már Ausztriában beszerelték az ötödik turbót és MGU-H-t, elkerülhetetlen, hogy előbb-utóbb büntetést kapjon. Még nem dőlt el, mikorra időzíti ezt a Mercedes, de Hamilton szerint valójában mindegy.

“Ha Nico továbbra is jól kvalifikál, nekem pedig legalább egyszer a mezőny végéről vagy a bokszutcából kell indulnom, az ingyen versenyt jelent számára” – mondta Hamilton, aki 19 ponttal vezet az összetettben.

“A mezőny végéről felzárkózva bármi megtörténhet. Semmi nem dőlt még el, de ez csak még éhesebbé tesz, keményebben kell harcolnom.”

Toto Wolff csapatfőnök szerint a Mercedes még nem döntötte el, hogy mikor cserél motort, és azt sem, hogy minden mindegy alapon dupla csere lesz-e.

“Talán Monzában lehet” – mondta Wolff. “A büntetés hatását minimalizálni szeretnénk, hogy olyan pályán történjen meg, ahol kicsit könnyebb az előzés, mint máshol. De az időzítéssel azt is szeretnénk garantálni, hogy a motor kibírja a szezon végéig.”

“Nem akarunk cserélni úgy, hogy esetleg a következő versenyen egyébként is jön egy fejlesztés, amivel Nicónak kedveznénk. Szóval sok szempontot kell figyelembe vennünk.”

A Mercedes tavaly éppen az Olasz Nagydíj előtt játszotta ki a megmaradt fejlesztési zsetonjait.