Míg a szezon elején megállíthatatlannak tűnt, július igazi mélyrepülést hozott Nico Rosberg számára, Lewis Hamilton a hónap során négyszer verte el, elvette tőle a vezetést a bajnokságban, sőt 19 pontos előnyt épített ki.

Az angol érthetően bulihangulatban futott neki a nyári szünetnek, kedden már Barbadoson rázta, míg Rosberg Ibizára utazott, hogy feleségével – akinek fagylaltozója van a szigeten – és kislányukkal pihenje ki a húzós időszakot.

A Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda már korábban is meglátogatta őket ott, most pedig újabb utat tervez.

“Beszélgetünk majd, áttekintjük a problémát. Újra hinnie kell önmagában, és akkor megint fenyegetést jelenthet majd Lewis számára” – mondta a svájci Blicknek a háromszoros világbajnok.

A csúnya verést kapott Rosberg a Német Nagydíj után sem látszott azért megtörtnek, kifelé legalábbis nem mutatta, hogy Hamilton végleg padlóra küldte.

“Lewis nem csak mostanában erősödött meg, ő mindig is erős. Csalódott vagyok Hockenheim miatt, hiszen pénteken jó volt a versenytempóm, szombaton pedig jól kvalifikáltam, kár, hogy a versenyen aztán minden szétesett. De jó néhány korábbi példa mutatja, hogy a nehéz időszakok után csak még erősebb leszek, újra és újra felállok, szóval nincs baj” – magyarázta a számára csak egy 4. helyet hozó hazai futam után.