A Magyar és a Német Nagydíjon megszerzett győzelmeivel Lewis Hamilton 19 ponttal csapattársa, a Brit Nagydíjig vezető Nico Rosberg elé került, de az angol pilóta nem annak tudatában megy a nyári szünetre, hogy már ő a favorit.

“Úgy érzem, már közelebb kerültem a vezetéshez. De vár még rám büntetés, igaz, ez a motor csodálatosan szolgált eddig, nagyon hálás vagyok, hogy ennyi kört bírt, eddig eljuttatott. Ennél nagyobb puffert nem építhettem volna ki a körülmények mellett” – mondta Hockenheimben.

Hamiltonnak az idény eleji megbízhatósági problémák miatt kell a büntetésekre gondolni: két erőforrás-részegységgel is az évi ötös limitig jutott már, a hatodik darabok bevetése tízhelyes hátrasorolást jelent, ha ugyanazon a hétvégén történik a két csere, 15 helyről van szó. Egyelőre nem dőlt el, hogy mikor, hol vállalja a büntetéseket az angol, az előzésre alkalmas spái és monzai pálya is lehetőség.

“Attól függ” – felelte, amikor az időzítésről kérdezték. “Ma eléggé kíméltem a motort, a Red Bullok ezért is tudtak olyan közel lenni. Elég volt hat másodperc előnyt tartanom. Spa, hát, nem is tudom, talán sikerült úgy kímélnem a motort most, hogy még a következő versenyen is használhatom. De Spa lesz vagy Monza, mert hamarosan kifutok az elemekből.”