A Force India tulajdonos-főnöke Vijay Mallya a Brit Nagydíj hétvégéjén leszögezte, hogy a csapat mindkét pilótáját, így a korábban Kimi Räikkönen lehetséges utódjaként is emlegetett Sergio Perezt is megtartja.

Az idén már két dobogós helyezést is szerző mexikói azonban több későbbi interjúban is arról beszélt, hogy még nyitott a jövője, legutóbb most csütörtökön jelentette ki, hogy a nyári szünet alatt dől majd el, hogyan tovább.

Az Autosport úgy tudja, Perez kérője a Renault. A lap szerint a mexikói nagyon rossz néven vette, hogy Mallya kategorikus kijelentéseket tett vele kapcsolatban, miközben az ilyen döntésekben a mögötte álló szponzoroknak is lenne szava.

renault

A támogatók fel is vették a kapcsolatot a Renault-val, ugyanis Perezzel együtt úgy vélik, a gyári csapatnál nagyobb jövő vár a 26 éves pilótára, mint a Mallya büntetőügyei miatt bizonytalan helyzetű Force Indiánál.

A tapasztalt és komoly szponzori háttérrel rendelkező Perez igazolása mellett a Renault jövőre bevetheti tesztpilótáját, a nagyon ígéretes Esteban Ocont is, ami a kevésbé “értékes” Kevin Magnussen vagy Jolyon Palmer mellett már túl kockázatos lenne.

Ocon komoly tehetség

Ocon komoly tehetség

Ocon egyébként már a nyári szünet után autóba ülhet, a legfrissebb hírek szerint a Mercedes hátszelével mostanra ő a favorit arra az esetre, ha az indonéz Rio Haryanto nem képes előteremteni az idény második felének teljesítéséhez szükséges pénzeket.

Perez számára Felipe Massa lehet rivális a Renault-nál, hiszen a Williamstől valószínűleg távozó brazil veterán tapasztalata kétségen felül áll, a francia gyártó számára fontos brazil piacon komoly reklámerővel bír, nem mellesleg pedig ő is képes lehet pár szponzort mozgósítani.