Nico Rosberg a délelőttinél is nagyobb, 394 ezredes előnnyel verte csapattársát, Lewis Hamiltont a Forma-1-es Német Nagydíj második szabadedzésén. A Mercedes németje ugyanakkor elmaradt az első edzésen futott legjobbjától, a felhős ég miatt alacsonyabb hőmérsékletű aszfalt lehetett az ok.

Az első gyakorláson még egy másodperc feletti hátránnyal záró Sebastian Vettel sokat javult, a ferraris már csak hat tizedet kapott, két tizedre volt Hamiltontól a 3. helyen. Mögötte csapattársa, Kimi Räikkönen és a két Red Bull-versenyző gyakorlatilag ugyanazt a tempót hozta.

hock_f1_08

A délelőtti első felvonás után délután is a top10-ben zárt mindkét mclarenes, a Toro Rosso versenyzői helyébe azonban a Force Indiák léptek.

A Hockenheimringen egyelőre igen komoly nehézséget okoz a pilótáknak a pálya határain belül maradás, a kritikus első, elektronikusan ellenőrzött kanyarban az első edzésen 93 alkalommal jártak kívül mind a négy kerékkel, és a második edzésen is hasonló volt a hibaarány. Ez fejenként nagyjából négy pályaelhagyás, amiért a versenyen már bokszutca-áthajtásos büntetés jár.

Az edzésen újra nem történt komolyabb incidens.

hock_edz_2