Lewis Hamilton a Német Nagydíj első és második szabadedzésén is kemény tizedekkel maradt el csapattársától, Nico Rosbergtől, de lehetséges, hogy a tempókülönbség nem egészen az, aminek első pillantásra látszik.

Mivel a versenyigazgató, Charlie Whiting Hockenheimben is alkalmazza a pályaelhagyásra vonatkozó zéró toleranciát, így aki az 1-es kanyarban háromnál többször jár a fehér vonalon kívül az edzésen, megrovásra számíthat.

Hamiltonnak idén már két megrovása van korábbról, a harmadik pedig automatikusan tízhelyes rajtbüntetéssel jár, ezért a Mercedes “biztonsági” programot futtatott vele pénteken.

“Délután aggódtunk egy kicsit a versenyigazgatóság 1-es kanyaros figyelmeztetése miatt, hiszen Lewisnak már két megrovása van, ezért módosítottunk egy kicsit a programon, nehogy belefusson a harmadikba” – árulta el a csapat technikai főnöke, Paddy Lowe.

hock_f1_02

Az üldözőkhöz viszonyított kényelmes előny ellenére a napot “megnyerő” Rosberg óvatosan beszélt: “Összességében nagyon jól ment ma az autó. Ezzel együtt viszont Magyarországon is nagyon gyorsak voltunk pénteken, aztán szombaton és vasárnap már közel voltak a többiek, szóval megtanultuk, hogy ne szálljunk el a péntektől.”