Nico Rosberg a tavaly év végi lendületét megtartva fantasztikusan kezdte a 2016-os szezont, de az első négy fordulóban összeszedett 43 pontos előnye az elmúlt hat versenyhétvégén odalett, az idény felezőpontját jelentő Magyar Nagydíj után pedig már hatpontos hátrányban áll csapattársa, a címvédő Lewis Hamilton mögött.

A német pilóta ennek ellenére nem tört meg, legalábbis ő hiszi, hogy képes lesz fordítani és újra az élre állni.

“Egyszerű ez, annyi az egész, hogy most kimondhatjuk, a szezon eddigi részében Lewis szerepelt a legjobban, hat pontnyival jobban. Ennyi. Csakis ennyi változott, számomra nincs sok különbség, hiszen nagyon közel vagyunk, és minden egyes verseny újabb esély számomra a győzelemre.”

“Az elmúlt futamok mind szorosak voltak, kis dolgokon múlik, melyikünk van előrébb. Szóval nagyon is motivált vagyok, már a következő versenyen, Hockenheimben meg akarom fordítani az állást. Szép lenne, és tudom, hogy megvan rá az esélyem.”

hun_f1_futl_15

A Mercedes németje újra hangsúlyozta, hogy a futamokat önmagukban szemléli, nem matekozik a bajnokság szempontjából.

“Ahogy mindig is mondtam, nem számolgatom a pontokat, és mindig is tudtam, hogy Lewis fel fog zárkózni, nem hittem, hogy megtarthatom majd a nagy előnyt. Folyamatosan változik a különbség, ellene pedig sosem lehet könnyű, ő a világbajnok. Egyszerűen a futamokat nézem. Most csalódott voltam, mert nyerni akartam Magyarországon, de csak emiatt voltam csalódott, nem a pontok változása miatt.”

“És hamarosan már újra izgatott is leszek, hiszen jön a hazai futamom, továbbléphetek, élvezhetem a hazai szurkolók támogatását, újra esélyem lesz győzni. Nagyon remélem, hogy 2014 után újra sikerül, nagyszerű emlékeim vannak róla, szóval jó érzésekkel futok neki.”