A Magyar Nagydíjon a mercedeses Lewis Hamilton átvette a vezetést csapattársától, Nico Rosbergtől a világbajnokságban. A hat fordulóval ezelőtt még 43 pont hátrányban lévő címvédő immár 6 ponttal a német előtt áll, de a kétszeres világbajnok Fernando Alonso szerint ennél jóval nagyobb az előnye, ezért egyértelműen ő a favorit:

“Hamilton jó helyzetben van. Hátrányból érkezve lendületben van, és a Forma-1-ben az mindig plusz, ha valaki hátrányból el tudja kapni az éllovast. Épp az ellenkezője igaz arra, aki előnyben volt: akit elkapnak, válságba kerülhet. Szóval annak ellenére, hogy a pontok tekintetében közel vannak, most már Hamilton van erősebb pozícióban, ő az esélyesebb.”

Alonso a kvalifikációs ügyre is kitért, amelyben Rosberg kettős sárga zászló alatt futotta leggyorsabb körét és szerezte meg a pole-t, ami miatt állítólag maga Hamilton tett panaszt az FIA-nál. A spanyolnak is volt egy balhéja Hamiltonnal a Magyar Nagydíjon, 2007-ben ő tartotta fel újonc csapattársát a bokszban, amiért utólag diszkvalifikálták és a mezőny végéből kellett indulnia a versenyen.

“Igen, a mostani eset eszembe juttat régi dolgokat. Mondjuk úgy, hogy Rosbergnek nincs könnyű dolga a csapattársával. Hamilton nagyon erős a pályán, nagyon gyors, sosem hibázik. A pályán kívül pedig nagy a befolyása, szóval sok szerencsét Rosbergnek! Sehol sem hibázhat, ugyanis amellett, hogy Hamilton a világ egyik legjobb versenyzője, a pályán kívül is nyomás alá helyezheti őt.”