Míg a 2016-os Forma-1-es szezon elején Nico Rosberg megállíthatatlannak tűnt, a címvédő Lewis Hamilton az elmúlt hat fordulóban 43 pontos hátrányból 6 pontos előnyt csinált, a Magyar Nagydíj megnyerése után vezeti a világbajnokságot.

A két Mercedes-pilóta öt-öt futamgyőzelemmel áll eddig, de ezek eloszlása könnyen értelmezhető úgy, hogy Rosberg lendülete elfogyott és innen már Hamilton lazán hozza a negyedik világbajnoki címet. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff egyáltalán nem ért egyet:

“Nem, ugyanis az év elején Nico nagyon sok pontot tudott szerezni Lewiszal szemben, szóval ez oda-vissza lendül. Mostantól nagyon fontos a célba érés, a hibák elkerülése. A kiesések nagyon sokba kerülhetnek a bajnokság szempontjából. Én úgy érzem, hogy egészen a szezonzáróig megy majd a küzdelem” – mondta Wolff, aki azzal sem tud egyetérteni, hogy a húzós helyzetekben Hamilton képes jobban teljesíteni.

“Szerintem nincs ilyen trend. Mindketten képesek a saját erősségeikre építeni. Pár futam az egyiküknek jön össze, aztán fordul a helyzet. Gondoljunk csak a tavalyi szezon végére, Nico győzelmi sorozatára, amit aztán az idei évben is tovább tudott vinni. Amikor folyamatosan verte Lewist, mindenki az új Nicót emlegette. Most megint változott a helyzet, de ez nem jelenti azt, hogy kevésbé tudna teljesíteni.”

Az 1997-es világbajnok Jacques Villeneuve sem adja még a bajnoki címet Hamiltonnak, sőt: “Az inga folyamatosan oda-vissza lendül közöttük. Én nem látok különbséget kettejük között, és úgy vélem, a végén Nico kerül ki győztesen.”