A Forma-1-es Magyar Nagydíjat a mercedeses Lewis Hamilton nyerte, miután a rajtnál sikerült csapattársa, a pole-ból induló Nico Rosberg elé kerülnie.

A címvédő egyébként nem húzott el, volt olyan pontja, amikor egy másodpercnél is kisebb előnnyel vezetett, és szinte sosem ment 3 másodperc fölé a különbség. A csapat egyszer a rádión a tempó növelésére is felszólította Hamiltont, figyelmeztetve, hogy máskülönben Rosbergnek adják az előnyösebb taktikát.

Hamilton tartotta is az előnyt, később pedig már arra utalt, hogy végig tudatosan vezetett, pont annyira nyomta, amennyire kellett. Emiatt persze felvetődött, hogy Rosberget kívánta lassítani, hogy az üldöző Daniel Ricciardo elkaphassa a fő riválist.

hun_f1_38

A csapatfőnök, Toto Wolff utólag cáfolta, hogy Hamilton szándékosan akarta hátrányos helyzetbe hozni csapattársát:

“Meggyőződésem, hogy nem akarta feltartani. De egész hétvégén sokat beszéltünk róla, hogy vigyázniuk kell a gumikra, aztán a verseny közben sem voltunk még biztosak abban, hogy két vagy három kiállás lesz, szóval próbált vigyázni rájuk. Felkerültek a lágyak, de azokról semmilyen tapasztalatunk nem volt, szóval talán egy kicsit túlóvatoskodta. Közben Nico ott volt mögötte, azt viszont nem tudhatta, hogy hátulról közelít a más stratégián lévő boly, így részéről nem tűnt veszélyesnek a helyzet.”

“Amikor szóltunk neki, hogy gyorsítson, nagyon is komolyan gondoltuk. Mondhattuk volna, hogy máskülönben megcseréljük az autókat, mint Monacóban Nicóval, vagy azt, hogy Nico mehet előbb kereket cserélni – úgy gondolom, az utóbbi volt a megfelelő. Világossá kellett tennünk, hogy gyorsítania kell.”