Rio Haryanto a szezon kezdetén csak a Magyar Nagydíjig kapott versenyzői ülést a sereghajtó Manor Racingnél, és bár korábban arról szóltak a hírek, hogy sikerült pénzt szereznie a folytatáshoz, mostanra úgy tűnik, kipottyanhat az indonéz újonc.

A hungaroringi paddockban már a lehetséges utódjáról folytak a pletykák, a holland De Telegraaf és a spanyol Marca is arról írt, hogy a McLarennél tartalékosként alkalmazott, a jövő évi előléptetést váró Stoffel Vandoorne-t tolhatják be a kiscsapathoz, hogy így melegítsen 2017-re.

“Ahogy Ron (Dennis, McLaren-cégvezér) már korábban is mondta, Stoffel a családunk fontos tagja, azonban nem meglepetés számunkra, hogy más Forma-1-es csapatok érdeklődnek iránta, hiszen nagyon tehetséges és ügyes. De az említett pletyka nem több, csakis pletyka” – mondta a McLaren szóvivője a fentiekről.

mon_edz_11

Haryanto másik lehetséges utódja házon belülről érkezhet az angol Jordan King személyében, aki tesztpilótaként dolgozik a Manornál, miközben a GP2-ben versenyez. Kingnek valószínűleg meglenne a pénze az ülésre, hiszen apja, a brit Sainsbury áruházlánc korábbi főnöke, Justin King, akit nem mellesleg korábban Bernie Ecclestone potenciális utódjaként is emlegettek.