Esővel áztatott pályán, lassan felszakadozó felhők alatt kezdődött a 31. Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzése a mogyoródi versenyhelyszínen.

Az idei évre teljesen újraaszfaltozott, új kerékvetőkkel ellátott Hungaroring felülete vizes volt, az autók átmeneti (intermediate) futottak ki az elején, de jó 20 perc után a versenyív már felszáradt és előkerültek a slickek.

hun_f1_10

A végére már verőfényes időben zajló gyakorláson a címvédő, négyszeres hungaroringi győztes Lewis Hamilton zárt a legjobb idővel, mögötte mercedeses csapattársa, a friss szerződéshosszabbítást bejelentő Nico Rosberg végzett bő kéttized hátránnyal.

A 3-4. helyen a Ferrari két versenyzője következett, 1,6-1,7-es lemaradással, majd a Red Bull és a McLaren párosai – akik Vettelékkel ellentétben a szuperlágy helyett a lágyakon futották legjobb köreiket.

hun_f1_01

A top10-be befért még a haasos Romain Grosjean és a Force Indiá-s Sergio Perez.

Az új aszfalton egyébként sokan csúszkáltak, a helyzetet pedig tovább nehezítette a kerékvetők mélyedéseiben, a műfűcsíkokban megmaradt víz, azonban komoly incidens nem történt.

hun_f1_13

hun_edz_1