Míg a Forma-1-es Magyar Nagydíj első szabadedzésén Lewis Hamilton magabiztosan volt a leggyorsabb, a négyszeres hungaroringi győztes délután alig négy kört ment, ugyanis negyed órával a kezdés után már a falban volt a Mercedesszel.

Az angol a 11. kanyarban fordult keresztbe és vágta a gumifalnak az autót, amelyet ugyan vissza tudott vinni a garázsba, de vezetni már nem vezethette, ugyanis teljesen szét kellett szedni, hogy ellenőrizzék az esetleges sérüléseit.

A technikai főnök, Paddy Lowe azt mondta, a címvédőn az egyik új kerékvető fogott ki, és az autónak nem esett komoly baja, csak a felfüggesztés és a karosszéria pár eleme sérült, szombatra könnyen javítható.

“Bocsánatot kérek a csapattól, amiért ennyi munkát adtam nekik a szereléssel!” – kezdte Hamilton a nap végi értékelést.

“Szerencsére a megtett köreim alatt jónak éreztem az autót, egyértelműen megvan a tempónk. Remélhetőleg holnap pótolni tudom a ma elúszott edzésidőt és erős lehetek az időmérőn! Nyilván ez az edzés nem sikerült a legjobban…”

hun_f1_28

“A balesetet már nem tudom visszacsinálni, szóval nincs értelme rágódni rajta. Érintettem az egyik új fehér kerékvetőt és huss, már repültem is. Elég nagy ütés volt, de ettől még imádok itt lenni, szóval igyekszem kiélvezni az estét és holnap felfrissültem jövök majd vissza. Megnéztem az edzés folytatását, szóval tudom, hogy ment Rosbergnek, ezzel már nem kell foglalkoznom este. Tudom, hogy mit csináljak holnap és vasárnap. Ma este talán megnézek valami filmet, talán elmegyek vacsorázni, csak lazítok majd” – magyarázta.