A Mercedesnél a 2010-es kezdetek óta szolgáló Nico Rosberg csütörtökön este újabb két évre hosszabbított a csapattal, jelentették be ma délelőtt. A német pilóta a Bild értesülése szerint a bónuszokkal együtt 45 millió euróért (14 milliárd Ft) írt alá 2017-18-ra.

A bajnokságot a címvédő Lewis Hamilton előtt egy ponttal vezető pilóta szerződése így most pont addig tart, mint csapattársáé, két és fél évig megy majd még az adok-kapok. A csapatfőnök, Toto Wolff azt mondta, ezt is mérlegelték, amikor meghozták a döntést:

“Sosem hihetem, hogy megoldottam a problémákat. Hullámzóak a dolgok, és néha nagy hullámokat vernek a srácok. De ennek tudatában hoztuk meg a döntést. Időnként kicsit húzósak lehetnek a dolgok. Két első számú, egymást hajtó versenyző alkalmazása hasznos az autó szempontjából, de néha nehezen kezelhető helyzetekhez vezet. Tisztában vagyunk ezzel.”

szocsi_futam_37

Wolff nem tudja elképzelni, hogy odáig jussanak a dolgok, hogy változtatnak a hozzáálláson és valamelyik pilótát másodhegedűssé fokozzák le.

“Nem, teljesen egyértelmű, hogy a filozófiánknak megfelelően teljes mértékben egyenlő technikát és esélyeket kapnak. Nem tudom elképzelni, hogy másképp legyen, remélem, hogy végig így marad. Izgalmas ez számunkra és izgalmas a nézők számára is. Lehet, hogy néhány ősz hajszállal gazdagodok emiatt, de egyelőre bírom a gyűrődést.”

A Mercedes-főnök azt is elmondta, hogy egy pillanatig sem volt kétséges, hogy újra aláírnak Rosberggel:

“Az aláírásig nem végleges a dolog, de az is megvolt tegnap este. Tárgyaltunk néhány hónapig, de az sosem volt kérdéses, hogy meg akarjuk tartani Nicót, és neki is az volt az érdeke, hogy a jelenlegi legjobb autóban maradhasson. Szóval a megfelelő szellemben s lendülettel zajlottak a megbeszélések, tegnap este pedig megtörtént az aláírás is.”