Sebastian Vettel 2015-ben csatlakozott a Ferrarihoz, hogy bálványához, Michael Schumacherhez hasonlóan sikerekre vigye az olasz csapatot. A tavalyi év jó kezdést hozott, a német három futamot is nyert, de idén már nem olyan versenyképes, ahelyett, hogy a bajnoki címért küzdene a Mercedes-pilóták ellen, a rossz stratégiai döntések, a műszaki hibák levét issza.

Volt Red Bull-os főnöke szerint a négyszeres világbajnok türelme nem tart majd sokáig, Christian Horner azt jósolja, hogy két év múlva már a Mercedesnél vezethet a német.

“Nagyon is el tudom képzelni, hogy 2018-ra Seb átgazol a Mercedeshez, ha a Ferrarival nem jut előrébb. Személyes tapasztalatból tudom, hogy jól kell éreznie magát ahhoz, hogy igazán jól teljesítsen. Emellett abban sem vagyok biztos, hogy jól viseli Sergio Marchionne (Ferrari-elnök) által rájuk helyezett nyomást” – mondta a német Bildnek.

Horner nyilatkozata kapcsán érdemes felidézni, hogy a Mercedesnél Lewis Hamiltonnak 2018 végéig van szerződése, Nico Rosberggel viszont csak most tárgyalnak a 2016-on túli hosszabbításról. A Red Bull-főnök egyszerűen a riválisok, a Ferrari és a Mercedes destabilizálása céljával is bedobhatta a fentieket.