Nico Rosberg Mercedesében a sebességváltó a Brit Nagydíj végére kezdte megadni magát, a német pilóta csak úgy tudott célba érni, hogy a csapat rádión pontos utasítást adott a műszaki probléma kezelésére.

A tiltottnak számító rádióüzenet miatt a németet utólag 10 másodperces időbüntetéssel sújtották, a másodikról visszaesett a harmadik helyre, de a sebességváltó ügye ezzel még nem zárult le, hiszen a rádiózástól az egység nem javult meg. Ha a hétvégi Magyar Nagydíjon (idő előtt) cserélni kell, Rosbergre öthelyes rajtbüntetés vár vasárnap.

“A pénteki szabadedzésen pályára küldjük a sebességváltót, hogy megnézzük, rendben lesz-e. Mi bízunk benne, hogy igen” – közölte a csapat szóvivője.

silverstone_fut_36

Az idény felező pontját jelentő Magyar Nagydíj előtt Rosberg egyetlen ponttal vezet csapattársa, a címvédő Lewis Hamilton előtt. A Mercedes az új turbókorszakban még nem tudott győzni a Hungaroringen, de Hamilton összesen már négyszer diadalmaskodott nálunk, nagyon otthon van a mogyoródi pályán.

“A büntetést elfogadtuk, a szabályt azóta tisztázták, tudjuk, hogy betű szerint tartanunk kell magunkat hozzá. A mezőnyből én kezdtem a legjobban az idényt, de nem szeretnék túl messzire tekinteni, elég, ha hétvégére koncentrálok és a győzelemért indulok. Nagyon tetszik, hogy itt hagyományos kupát adnak, igazán szeretnék egyet!” – mondta Rosberg a csütörtöki versenyzői sajtótájékoztatón, hozzátéve, hogy a bajnokságot korai lennemég kétesélyesnek nevezni, a Red Bull és a Ferrari is veszélyes lehet.