A Lotus-csapat felvásárlásával életre hívott Renault 2016-ban gyakorlatilag csak a túlélésre játszik, a sárga autó a középmezőny végében szerepel. Mivel elsősorban a nagy változásokat hozó 2017-re és a későbbi évekre koncentrálnak, nem is várható nagy előrelépés, de azért remélik, hogy a hétvégi Magyar Nagydíjon már megmutatkozhat a múlt heti silverstone-i tesztelésen elvégzett munka.

“A pályán látott eredmények nem mutatják, mekkora munka és fejlődés zajlik a színfalak mögött Enstone-ban és Viryben. Folyamatosan építjük a csapatot, vesszük fel az embereket, nagy ütemben fejlesztünk. Azonban továbbra is közép- és hosszútávon gondolkodunk. Ez persze nem jelenti azt, hogy 2016 nem számít, azért erre az évre is jelentős erőforrásokat fordítunk. Az eredmények nem olyan látványosak, de folyamatosan tanulunk, és ez a hasznunkra válik majd később” – magyarázza a Renault Sport ügyvezetője, Cyril Abiteboul.

silv_teszt_07

“Várjuk a Magyar Nagydíjat, de tudjuk, hogy nagy kihívás lesz. A lassú, kanyargós pályák nem igazán fekszenek nekünk, de ahogy mondtam, a kemény leckékből is tanulunk, a jövőben hasznunkra válnak majd.”

A motorrészleget vezető Remi Taffin is hasonlóan beszél:

“Tudjuk, hogy a szűk kanyarokkal tűzdelt lassú pályák nem igazán kedveznek nekünk, az autó eddig nem muzsikált valami jól a kerékvetőkön és a lassú kanyarokban, de a Silverstone-ban elvégzett munka eredménye mind az új alkatrészekben, mind az autó alaposabb ismeretében megjelenhet majd a Hungaroringen. Emellett a pályán elég rövidek az egyenesek a kanyarok között, ami a kezünkre játszhat. Igyekszünk majd mindent kihozni a csomagból.”