Az új turbókorszak kezdete óta kizárólag a Hungaroringen nem nyert még futamot a Mercedes: két évvel ezelőtt a Red Bull-os Daniel Ricciardo állhatott a dobogó legfelső fokára, míg a tavalyi káoszban Sebastian Vettel diadalmaskodott a Ferrarival.

A Mercedesnél tartanak tőle, hogy idén is nehéz dolguk lesz, főleg a Red Bull versenyképessége miatt aggódnak.

“Ez a pálya nem volt hozzánk kedves az elmúlt két évben, az ellenfeleinknek kedvez. A Red Bull autója nagyon jól működik az olyan pályákon, ahol nem üt vissza igazán a (nagy leszorítóerővel járó) nagy légellenállás, azaz esőben vagy épp az olyan pályákon, mint a Hungaroring, komoly fenyegetést jelentenek. Hibátlanul kell dolgoznunk, ha győzni akarunk” – mondta a csapatfőnök, Toto Wolff.

Annak ellenére, hogy utoljára 2013-ban nyert nálunk, Lewis Hamliton a silverstone-i sikere után nagy lendülettel jön Magyarországra

“Nagyszerű érzés a hazai szurkolók előtt győzni, még mindig ez buzog bennem, alig várom, hogy ezt a pozitív érzést továbbvigyem a következő hétvégére. Mint mindenkinek, nekem is vannak jobb és rosszabb napjaim, de a negatívumokat is képes vagyok pozitívummá alakítani, amikor kell. Frissnek, erősnek érzem magam, magabiztosan megyek Magyarországra” – mondta a címvédő, aki egy pontra közelítette meg a bajnokságban vezető csapattársát, Nico Rosberget.

silverstone_fut_34

“A Hungaroring valahogy mindig passzolt a stílusomhoz, és nagyon sokan szurkolnak is nekem ott, szóval alig várom, hogy a pályára léphessek. Az elmúlt két évben nem voltak sima hétvégéim Magyarországon, de tudom, hogy megvan a tempóm, szóval idén fordítani akarok.”

Rosberg így beszélt a csapat futambeharangozójában:

“A csata mostantól nyílt, de nagyszerűen érzem magam és nagyszerűen érzem magam az autóban, szóval csak tessék! Alig várom, hogy Magyarországon újra összecsapjunk! Nehéz pálya, igazán próbára teszi a versenyzőt, de élvezem ezt a kihívást, szóval alig várom ezt az izgalmas, és remélhetőleg sikeres hétvégét!”