Nico Rosberg a saját szempontjából csodálatosan kezdte a 2016-os Forma-1-es idényt, az első négy versenyt megnyerte. 43 ponttal vezetett legközelebbi riválisa, a címvédő Lewis Hamilton előtt, és még kettejük barcelonai ütközése és kiesése is számára jött jól, hiszen egy fordulón úgy jutott túl, hogy előnye érintetlen maradt.

Hamilton és az eleinte szintén esélyes kihívónak tűnő ferraris Sebastian Vettel azonban sok-sok problémával küzdött, a Red Bull pedig az európai szakasz kezdetéig nem volt igazán versenyképes. Az idény felénél már más a helyzet, Hamilton lendületbe jött, a Red Bull pedig folyamatos fenyegetést jelent. Rosberg is tudja, hogy új helyzetben kellene helytállnia.

“A többiek, a közvetlen riválisaim igen-igen zavaros idénykezdése a hasznomra volt, de ez mostanra megváltozott” – ismerte el a német, akinek 43 pontos előnye egyetlen egységre olvadt a Spanyol Nagydíj óta, hiszen míg ő 68 pontot gyűjtött, Hamilton 110 pontot szerzett.

“A félig tele poharas verzió az, hogy 10 futam alatt eggyel több pontot szereztem nála. Ez így nem rossz. De nem is akarok a pontokról beszélni, nem erre koncentrálok. Silverstone-t már lezártam magamban – Lewis egész hétvégén jobb munkát végzett, de már túl vagyok ezen” – magyarázta.

A Hamiltonnal szemben gyakorlatilag a nulláról induló németnek azonban nem is csak csapattársára kell figyelnie, a versenyképes Red Bull-lal Max Verstappen például 77 pontot gyűjtött Barcelona óta, ő és Daniel Ricciardo is veszélyt jelent tehát a bajnoki reményeire, na és persze a Ferrarit sem lehet leírni.

“Oda kell figyelni az ellenfelekre, izgalmas futamok állnak előttünk. Eddig jól alakultak a dolgaim, de hiszem, hogy ezután sem mennek majd rosszul” – szögezte le.