A BMW 2009 végi kiszállása óta pénzügyi gondokkal küszködő Sauber helyzete 2016 elejére fordult igazán rosszra, úgy tűnt, hamarosan az összeomlás következik, azonban az elmúlt hetekben pozitív fordulat következett, a hírek arról szóltak, hogy befektetőt – új tulajdonost? – talált a svájci alakulat.

A résztulajdonos-csapatfőnök, Monisha Kaltenborn a Motorsport.com friss megkeresésére sem kívánt azonban részleteket elárulni arról, mi is készül:

“Dolgozunk a megoldáson, egyelőre ennyit mondhatok. Nem fogok részletekbe menni azt illetően, hogy hol járunk. Egyszerűen szakmaiatlan lenne beszélni. Az üzleti világban előbb teszünk, aztán beszélünk. Az emberek spekulálnak, de hadd tegyék! A lényeg, hogy megvan a megoldás, csak meg kell valósítani. Nem lenne értelme határidőket bejelenteni, arról beszélni, hogy ez vagy az kell.”

“Megértem, hogy az emberek kíváncsiak, de nekik meg azt kell megérteni, hogy az üzleti életben a felek tervei szerint haladnak a dolgok, és nem szokás minden egyes lépésről beszámolót tartani.”

kaltenborn

Ha megérkezik a pénz az új befektetőtől az eddig igen takarék lángon működő csapatnál végre megindulhatnak a fejlesztések, igaz, 2016-ra már nem fordítanak sokat.

“A terv egyértelműen az, hogy jöjjön még pár dolog idén, szeretnénk bevetni pár fejlesztést, azonban ahogy mindenkinek, nekünk is elsősorban a jövő évi autóra kell koncentrálnunk. Mindig eltart egy ideig, mire a dolgok visszatérnek a normális kerékvágásba, nem lehet gyorsabban haladni. Szépen halad majd minden a maga rendjében.”

Kapcsolódó címkék: F1 Forma-1 Monisha Kaltenborn Sauber Sport