A Ferrari 2016-ra a Mercedesszel való küzdelmet tűzte ki célul, de a bajnoki küzdelemben az olasz csapat nem tényező, sőt egyre haloványabb a szereplés, ahogy a Red Bull is kezd magára találni. Az elmúlt versenyek Motorsport.com úgy tudja, az elnök, Sergio Marchionne a napokban Maranellóban több megbeszélést is tartott a csapat tagjaival, a részlegek vezetőivel csakúgy, mint a beosztottakkal, és akár személyi változások is következhetnek.

Már tavasszal felröppent, hogy a csalódást keltő szereplés a csapatfőnök, Maurizio Arrivanebe állásába kerülhet, de a Ferrarit illetően mindig igen jól értesült szakíró, Leo Turrini szerint egyelőre szó sincs ilyesmiről.

“Amennyire tudom, Sergio Marchionnének (elnök) nem áll szándékában Maurizio Arrivabene eltávolítása. Persze azért nem tartozom az elnök közvetlen környezetébe, szóval majd meglátjuk” – írta.

Más kérdés, hogy a Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone nem nagy rajongója a Ferrari élére 2014 végén kinevezett Arrivabenének, az angol üzletember szerint megint “túl olasz” lett a csapat, és amúgy is, Marchionnének nagyobb szerepet kellene vállalnia az alakulat irányításában.