Az elismert brit Forma-1-es újságíró-veterán, Joe Saward blogján a Formula One Group környékéről származó értesüléseire hivatkozva újabb potenciális vásárlóról ír. A szakíró úgy tudja, az Apple a Forma-1 megvásárlását fontolgatja.

Saward emlékeztet, hogy bár a számítástechnikai óriás úszik a pénzben, hagyományosan kis cégeket, startupokat vásárol fel, nem szokása ilyen léptékű üzleteket kötni, azonban lehet ráció az F1 megvételében.

Az Apple TV igen népszerű streamingszolgáltatás, amelyen jól elférhetne a Forma-1 is előfizetéses vagy on-demand, alkalmanként fizetendő tartalomként, főképp, ha a közvetítő kiiktatásával, tulajdonosként a teljes bevétel hozzájuk folyna be.

appleTV

Az Apple ugyanakkor az autóiparba is készül belépni, a Forma-1 jó platform lehet az ilyen irányú promócióra, sőt, az F1 tulajdonosaként a felügyelőszervezet FIA-ban is szavazati jogot biztosítana. Az FIA sok egyéb kategória mellett a teljesen elektromos Formula E-t is szervezi, az Apple pedig elektromos autóval készül, ebben is lehet kiaknázandó lehetőség.

A Forma-1 legnagyobb résztulajdonosa, a CVC befektetői csoport néhány évvel ezelőtt az F1 tőzsdei bevezetését tervezte, de végül mégsem lépték meg ezt, azonban több kisebb részvénycsomagot is eladtak, tavaly óta pedig a maradék eladása is téma, de a korábban hírbe hozott 3-4 jelentkezőt valahogy nem sikerült meggyőzni.

Kapcsolódó címkék: Apple F1 Forma-1 Sport