Wehrlein akár már jövőre szeretne szintet lépni a Forma-1-ben, de nem valószínű, hogy lesz erre lehetősége. Ezzel a német is tisztában van, ezért néhány napja úgy fogalmazott, hogy örömmel maradna a Manornál.

“Ez egy hatalmas lehetőség, és feltétlenül előnyt kell kovácsolnom ebből az esélyből” – mondta Wehrlein a silverstone-i teszt első napja után.

“De az a gond, hogy a Manornál nehéz felhívnom magamra a figyelmet. Ha eltekintünk az ausztriai hétvégétől, nem volt valami fényes a szezon.”

“Másrészről viszont ha a spielbergi hétvége nem sikerült volna olyan jól, még kevesebben figyeltek volna fel rám. Szóval ebből a szempontból kulcsfontosságú helyszín volt.”

Kedden a Mercedesnél tesztelt Esteban Ocon is, jó teljesítményt nyújtott, pedig a Renault-val áll szerződésben. Sokak szerint egy lépésre van attól, hogy leigazolja a címvédő.

“Egyelőre semmi sem biztos” – mondta Ocon, aki a DTM-ben is szerepel a Mercedes színeiben. “Nem is gondolok erre. Idén a DTM-re és az F1-es tesztekre koncentrálok, 2017 még nem érdekel. Ahhoz túl korán van még.”