A Red Bull a Spanyol Nagydíjra ültette át a nagycsapathoz Max Verstappent, aki rögtön futamgyőzelemmel mutatkozott be, és a legutóbbi két versenyen két 2. helyet is szerzett – Barcelona óta 77 pontot gyűjtött, ennél csak Lewis Hamilton zsebelt be többet ebben az időszakban.

A 18 éves ifjonc máris kezdi beváltani a benne rejlő ígéretet, ami persze a csapattárs, Daniel Ricciardo kárára történik, Verstappen a Red Bull Ringen és Silverstone-ban is a jóval tapasztaltabb ausztrál előtt végzett, a múlt hétvégén ráadásul már az időmérőn is verte csapattársát.

A Sky Sports szakkommentátoraként dolgozó egykori Tyrrell-, Benetton-, McLaren- és Jordan-pilóta, Martin Brundle szerint komoly házon belüli versengés alakul a Red Bullnál.

“Számomra Verstappen volt a nap versenyzője: nehéz körülmények között is képes volt megizzasztani a Mercedest. Figyelemre méltóan érett a korához képest, mintha nem is 18, hanem 28 éves lenne. A versenyrutinja, a stratégiai döntései is kiemelkedőek voltak. Szombaton pedig első ízben az időmérőn is elverte Daniel Ricciardót. Danielnek fel van adva a lecke, de úgy hiszem, készen áll a kihívásra, mindene megvan, hogy harcba szálljon Maxszal, szóval jön a csihi-puhi” – írta friss blogbejegyzésében.

a_043_dpa-pa_0925_81938989_

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint sem lehet leírni Ricciardót a két gyengébb hétvége után, a Verstappentől elszenvedett vereségek csak felpörgetik az ausztrált.

“Daniel igazi klasszis, bizonyította már idén, hogy csúcsformában van, és persze senki sem szereti, ha a csapattársa elveri. Biztos vagyok benne, hogy pozitívan fog reagálni, ami a csapat számára is pozitívum. Mindketten mindent beleadnak, így az egészséges.”

Horner megjegyezte, hogy Ricciardónak szerencsétlenül jött ki a virtuális biztonsági autó a Brit Nagydíjon, de “lesznek olyan vasárnapok, amikor viszont minden a kezére játszik, szóval oda-vissza megy majd ez”.