Daniel Ricciardo a Brit Nagydíjon mind az időmérőn, mind a versenyen kikapott fiatal csapattárásától, a nagyon érett szereplést mutató Max Verstappentől. A holland Nico Rosberggel vívott hosszú küzdelem után lett a 3., ott ért be, ahonnan indult.

A rajtpozíciójához képest szintén nem javító ausztrál (4.) morcosan nyilatkozott a futam után, főleg, hogy már az első kiállások után elúsztak az esélyei, hiszen míg ő korán cserélt, a többség a nem sokkal később következő virtuális biztonsági autós szakasz alatt járt kint és időt nyert vele szemben:

“Nekem elég unalmas volt a futam. A virtuális biztonsági autóval nem volt szerencsém, leszakadtam az élmenőkről, utána már egyedül versenyeztem. Perez egy ideig előttem volt, de tudtam, hogy miután rajta túljutok, utána már csak valami csodára várhatok, hátha történik valami az élen.”

Ricciardo idén már az ötödik alkalommal végzett a 4. helyen, azonban míg a szezon elején örült annak, hogy az egyenletes teljesítménnyel a bajnokság élmezőnyében szerepel, most már inkább azt érezheti, hogy a kezd a fejére nőni az új csapattárs. Nem is élvezte a futamot.

“Egyértelműen elég volt már a negyedik helyekből, de sajnos nem sok minden történt a versenyen. A virtuális biztonsági autón elúszott több mint 10 másodpercem, ennyi. Nem hiszem, hogy rosszul döntöttünk akkor. De szerettem volna egy kis akciót ma, szerintem tegnap is látszott már rajtam, hogy készülök a harcra, de most nem jött össze.”