Lewis Hamilton az Osztrák Nagydíj előtti napokban arról beszélt, hogy kapcsolata az utóbbi időben egészen jó volt, megvan a tsiztelet és barátságosa meg tudnak beszélni mindent.

A páros a Red Bull Ringen újra ütközött, majd napvilágra került egy, még a verseny előtt rögzített interjú, amelyben a Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda azt mondta, Hamilton egyszerűen hazudott, amikor a jó kapcsolatról nyilatkozott. Az angol versenyző azonban továbbra is kitart korábbi állítása mellett.

“Őszintén mondom, hogy egészen a legutóbbi versenyig, még a barcelonai történtek után is, a lehető legjobb volt a viszonyunk Nicóval, mert mindent megbeszéltünk. Nem fordítunk hátat a dolgoknak, leülünk, és ha nem is tetszik a helyzet, elmondjuk, kinek mi a baja, kezeljük az egészet. Korábban nem volt ez. Korábban ő ki akart nyírni engem, és én is ki akartam nyírni őt. Ezért mondom, hogy sosem volt még ilyen jó a kapcsolatunk. Nem arról van szó, hogy barátok vagyunk. Vannak jobb és rosszabb pillanatok, a legutóbbi verseny a rosszak közé tartozott. De a legfontosabb az, hogy férfi módjára vállaljuk a felelősséget a tetteinkért” – mondta Hamilton a Press Associationnek Silverstone-ben.

Ami Lauda utólag egy kínos közleményben visszavont nyilatkozatát – Hamilton hazudott a kapcsolatukról, Bakuban az időmérő után dühében szétverte a szobáját – illeti, a címvédő így nyilatkozott:

“A tengerparton ültem, élveztem a napfényt, azon gondolkodtam, hogy megnyertem egy újabb versenyt, aztán megláttam ezt, és gondoltam, mi a franc ez?! Kijött a cáfolat, de addigra már megvolt a baj, mert az emberek úgy tudták, hogy kitört belőlem az állat (Bakuban) és a győzelem öröme odalett számomra. Ártott ez a dolog.”