Kissé hitetlenkedve olvasták sokan Lewis Hamiltonnak azt a nyilatkozatát, amelyben a címvédő arról beszélt, hogy soha nem volt olyan jó a viszonya Nico Rosberggel, mint mostanában. Hamilton szerint a monacói apartmanházukban nemrég összefutottak a medencénél, és fél órát beszélgettek, ami túl szépnek tűnt ahhoz, hogy igaz legyen.

Rosberg gyorsan kijelentette, hogy érzése szerint nem is változott semmi, a kapcsolatuk egyszer fent, egyszer lent jellegű, nagy változás nem történt. Niki Lauda, a Mercedes csapatelnöke a Red Bull-os házitévének számító ServusTV-n még az Osztrák Nagydíj (vagyis a páros újabb ütközése) előtt felvett, de csak hétfő este adásba került nyilatkozatában azt mondta, hogy Hamilton ezekkel a kijelentésekkel “egyszerűen hazudott.”

“Amint a pályán vannak, mindent megpróbál, amit csak tud. Állandóan hajtja a düh, és annál jobban, minél több ponttal előzi meg Rosberg” – mondta Lauda, aki Hamilton idegállapotát érzékeltetve elmesélt egy eddig nem publikus történetet Bakuból is.

“A Mercedes vendéglátó épületében egyszerűen szétverte a szobáját az időmérő után. Ott voltam. Lewis azt mondta, ide most nem mehetek be, mert mindent szét fog törni. És úgy is történt.”

Lauda szerint a károkat természetesen Hamiltonnak kellett rendeznie. És hogy a tettlegességnek mi volt az oka? “Pusztán annyi, hogy falnak ment az időmérőn, így ő a tizedik helyről indult, miközben Nico a pole-ból.”

A két pilóta közötti feszült viszony az Osztrák Nagydíjon ismét ütközésig vezetett, Lauda ebben inkább Rosberget látta hibásnak, Toto Wolff csapatfőnöknek viszont “magánvéleménye” van az esetről. Wolff szerint el kell gondolkozni a csapatutasításon, Lauda inkább hagyná tovább versenyezni egymással a két pilótát. A Mercedes még Silverstone előtt válságtanácskozást tart a kérdésben.

Kedden már a brit sajtóban is olyan vélemények jelentek meg, hogy Rosberg kemény akciójához az is hozzájárulhatott, hogy korábban hasonló esetekben a felügyelők és a csapat sem fegyelmezte meg Hamiltont, így joggal érezhette azt, hogy ő is elmehet a legvégső határig. Rosberget egyből elmarasztalta az FIA.