Miután a Ferrari péntek délelőtt bejelentette, hogy 2017-re is megtartja Kimi Räikkönent, a Force India tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya délután jelezte, hogy a korábban a maranelóiakkal hírbe hozott Sergio Perez, valamint Nico Hülkenberg is marad velük.

Érdekes módon Perez később arról beszélt, hogy még nem egyértelmű, mi lesz vele.

“Ahogy korábban is mondtam, még nem döntöttem a jövőről. Szeretnék időt szánni rá, hogy a nyári szünetben átgondoljam a dolgokat. Egyelőre annyira pörgős az idény, hogy erre nem akarok energiát pazarolni most. Mindent bele akarok adni a csapat kedvéért, hiszen az idény fontos szakaszában járunk, négy héten belül három futam jön most” – magyarázta.

“A fő cél ez: mindent beleadni ezen a három futamon, sok pontot szeretnék gyűjteni, aztán majd leülök a segítőimmel és megnézzük, hogyan tovább.”

mon_fut_29

A kérdésre, hogy akkor a főnök, Vijay Mallya rosszul nyilatkozott-e, Perez így felelt:

“Ezt nem mondom, csak azt, hogy hogy egyelőre nem hoztam meg a jövőmet illető döntést. Nem mondom, hogy Vijay félrebeszélt, nem így értettem. Csak nem döntöttem még.”

Perez az elmúlt időszakban kétszer is dobogóra állt, megnőtt az ázsiója, azt mondja, épp ezért nem akar elkapkodni semmit:

“Ez a lényeg. Annyi kérdésre kell választ találnom magamban, sok mindent át kell gondolnom. Nyilván a karrierem fontos szakaszában járok, már nem vagyok olyan fiatal, 26 éves vagyok, a következő pár év lehet a pályafutásom legjobbja. Biztos szeretnék lenni abban, hogy a lehető legjobban élek velük.”