A Brit Nagydíj első szabadedzésén a Ferrari újra pályára küldte a Forma-1-ben 2017-ben bevezetni kívánt fejvédő, az ún. glória második pályás prototípusát. Az eszközt két körön kipróbáló Sebastian Vettel nem volt elragadtatva a tapasztaltaktól:

“Nem valami szuper, eléggé korlátozza a látást. De csak egy rutinellenőrzés volt” – mondta.

Vettel amúgy mindkét pénteki edzést a 4. idővel zárta, igaz, délután a Red Bull a Ferrari előtt járt tempóban. A német így értékelt: “Egy kicsit zavaros a délutáni eredmény, elég szeles volt az idő. Az elején nem volt valami jó, de a hosszú etapok már rendben voltak, majd megnézzük, hol is állunk pontosan. Azért elég sokat kell még dolgoznunk az autón holnapra, most még csak az alapoknál tartunk.”

silv_edz_01

A Ferrari péntek délelőtt bejelentette, hogy 2017-ben is Kimi Räikkönent alkalmazza majd Vettel mellett, aminek nagyon örült a négyszeres világbajnok.

“Szerintem ez volt a helyes lépés. Úgy gondolom, hogy mindketten keményen hajtunk, az elsődleges cél, hogy beérjük az élmenőt, azaz a Mercedest, és még bőven van dolgunk. Sok szóbeszéd volt, de most már csend lesz és a munkára koncentrálhatunk” – mondta.

“Úgy gondolom, hogy a Kimi és én vagyunk a legkevésbé problémás versenyzők a paddockban, ami jó a csapat számára, egy irányba tudunk húzni. A pályán igyekszünk keményen versenyezni egymással is, de semmi probléma nincs köztünk. A csapatért hajtunk, képesek vagyunk félretenni az egyéni érdekeinket, ha a csapaté úgy kívánja. Ezért szerintem ez volt a helyes döntés.”