Csütörtökön azért beszélgetett el pilótáival a Mercedes, mert az utolsó öt versenyen háromszor koccantak egymással, ami már kiverte a biztosítékot a fejeseknél. Felmerült, hogy esetleg szankciókkal sújtják a pilótákat, benne volt a pakliban a csapatutasítás bevezetése, de végül semmi ilyesmi nem történt.

A két pilóta továbbra is szabadon versenyezhet egymással, csak ezentúl “jobban tekintettel kell lenniük a csapat értékeire”, akármit is jelentsen ez.

“Ez a szabadság azzal a kötelezettséggel jár, hogy a pilótáink tiszteletben tartják a csapat értékeit” – írta a Mercedes közleménye. “Az elmúlt öt verseny három incidense ötven pontunkba került a konstruktőri versenyben.”

“Emiatt megerősítettük a belső szabályzatunkat, amely a korábbinál elrettentőbb következményeket tartalmaz incidensek esetére. Bízunk benne, hogy ezzel kezelni tudjuk a helyzetet, a pilótáink sorsa a saját kezükben van.”

A Mercedes egy árva szót sem közölt arról, pontosan milyen elrettentőbb következményekről is van szó, de valószínűleg egy újabb ütközés után azonnal bevezetik a csapaton belüli erősorrendet és/vagy komoly pénzbírsággal sújthatják a versenyzőket.