A Mercedes 2016-ra az új motorpartnerénél, a sereghajtó Manornál szerzett helyett neveltjének, a tavalyi DTM-bajnok Pascal Wehrleinnak.

A fiatal német az idény első harmadában nem mutatott igazán sokat, de a múlt hétvégi Osztrák Nagydíjon bizonyította, hogy nagy ígéret, hiszen a nehéz időmérőn megszerezte a 12. rajtpozíciót, a szintén nem egyszerű futamon pedig a 10. helyen ért be, a néhai Jules Bianchi 2014-es monacói bravúrja után másodszor szerzett pontot a kiscsapatnak.

A 21 tehetség arra egyelőre nem számíthat, hogy a Mercedes gyári csapatához léptessék elő, de spekulációk szerint a német gyártó szeretné versenyképesebb üléshez juttatni.

Ideális lehetne a Mercedes-motorokat használó Force India, ahonnan Sergio Perez talán továbblép a Ferrarihoz, Nico Hülkenberg pedig még nem rendelkezik szerződéssel 2017-re. A Williams sem zárható ki, a grove-i alakulatnél Felipe Massa és Valtteri Bottas szerződése is lejár az év végén, náluk is akadhat lehetőség.

force_india_williams

Wehrlein az osztrák Laola1-nek így beszélt a helyzetéről és kilátásairól:

“Nem az az célom, hogy örökké a mezőny végében körözgessek” – ismerte el, hozzátéve, hogy ez azért nem azt jelenti, hogy jövőre már a Mercedesnél versenyezne.

“A legfontosabb, hogy fejlődjek és hogy a csapat a Sauber előtt maradjon. Az ember csak annyit ér, mint a legutóbbi versenye, szóval először itt kell bizonyítanom, aztán remélhetőleg a jövőben lehetőséget kapok majd egyszer a Mercedesnél. Helytelen lenne az idény jelenlegi pontján a csapatváltáson gondolkodni. Amúgy is a Mercedes tárgyal a nevemben, de egyelőre nincs sok tennivaló.”