2002-ben Michael Schumacher óriási felháborodást keltve győzött az Osztrák Nagydíjon, a verseny második korszakának utolsó kiadásán, 2003-ban viszont már keményen megdolgozott a sikerért.

Szombaton – kis hibával – hozta a pole-t, de a futam nyögvenyelősen indult, ugyanis a toyotás Cristiano da Matta, majd a minardis Jos Verstappen autójának problémája miatt is újabb rajtot kellett tartani.

Az első szakaszban egy kis zápor is áztatta az A1-Ringet, de a csapadék nem kívánt esőgumit, amikor viszont a 23. körben végül a bokszutcába hajtott Schumacher, a tankolásnál melléfolyt benzin begyulladt, oltani kellett. A ferraris német folytatni tudta, de 12 másodpercet veszített, odalett a vezetés, a 3. helyre esett vissza.

Amit a sors a bokszutcában elvett, azt a pályán adta vissza: a mclarenes Kimi Räikkönen motorprobléma miatt lelassult, míg Juan Pablo Montoya Williamsében el is füstölt az erőforrás, így Schumacher visszaállt az első helyre.

Innen már simán ment a leintésig, míg mögötte Räikkönen kemény védekezéssel behozta az autót a 2. helyen, a 3. pedig az előző évben feláldozott Rubens Barrichello lett a másik Ferrarival.