A Williamsnél az év végén Valtteri Bottas éa Felipe Massa szerződése is lejár. Míg a saját nevelésű finn megtartása valószínű, a pletykák alapján úgy tűnik, hogy Felipe Massát elengedik, hogy helyet csináljanak a McLarentől elküldendő Jenson Buttonnak.

Massa a francia F1i.comnak adott interjújában így beszélt a 2017-es kilátásokról:

“Úgy gondolom, hogy még minden nyitott. A Williamsen belül is nyitott a helyzet, de akadhat lehetőség más csapatnál is, szóval majd meglátjuk. A csapatok természetesen már foglalkoznak a kérdéssel, de lehetetlen lenne megmondani, mi lesz a vége. Nem kell kapkodnom, meglátjuk, mi lesz.”

Az F1-ben 2002-ben bemutatkozott brazil tisztában van vele, hogy ez az utolsó idénye is lehet, de emiatt sem idegeskedik.

“Bármire készen állok. Készen állok a folytatásra, de arra is, hogy élvezzem az életet. Ha nem találok valami jó lehetőséget, akkor készen állok arra, hogy valami más elfoglaltságot keressek. Szóval semmi sem sürget, meglátom, mi a legjobb út. Ha jó lehetőség adódik, akkor maradok, hiszen ezt szeretném, de nem azért vagyok az F1-ben, hogy a mezőny végében vacakoljak és ne leljek örömöt a versenyzésben. Na, arra nem állok készen.”

barc_f1_34

A felvetésre, hogy akkor az lenne a tökéletes lehetőség, hogy a versenyképes Williamsnél maradjon, így felelt: “Vagy valami még érdekesebb… Neveket nem szeretnék mondani, mert az nem lenne helyes, de nem kiscsapatról van szó, olyan csapatokról, mint amilyeneknél eddig is voltam, vagy épp olyan, amelyik a felemelkedésen dolgozik.”

Massa pályafutása során a Saubernél, a Ferrarinál és Williamsnél vezetett eddig, jellemzése leginkább a Renault-ra illik, ahol amúgy tényleg elkélne egy másfél évtizedes tapasztalattal rendelkező versenyző az építkezés éveiben.