A 31. születésnapját ma ünneplő Nico Rosberg mercedeses szerződése 2016 végén lejár, de nagyon úgy tűnik, hogy nem megy sehova, marad a bajnokcsapatnál.

A pilóta nevében az egykori Benetton-, Ferrari- és McLaren-pilóta, Gerhard Berger tárgyal, úgy tudni, az egyetlen sarkalatos kérdés az új szerződés időtartama. Nemrég arról lehetett hallani, hogy a Mercedes szeretné nyitva tartani a lehetőségeit, így csak egy évet ajánlottak a németnek, míg ő megint három idényre szeretne szerződni.

A hétvégén a goodwoodi fesztiválon a 2014-es Mercivel bemutatózó Rosberg arra utalt, hogy sikerülhet elérnie, amit akar.

“Nem igazán foglalkozom a szerződéssel, nem sürget semmi. Nagyon jól érzem magam, mindannyian örülünk a közös munkának. Sok évig maradok még, ennyi. Nincs okunk kapkodni” – szögezte le.

A hétvégén a csapat elnöke, Niki Lauda is nyilatkozott, az osztrák legenda azt mondta “gyakorlatilag megegyeztek” az új, két évre szóló szerződésről, csak a részleteket kell rendezni. A kérdésre, hogy a szerződés amolyan születésnapi ajándék-e a pilótának, Lauda nemmel felelt, azt mondta, azért megdolgozott Rosberg.

Rosberg 2006-ban mutatkozott be a Forma-1-ben a Williamsnél, majd 2010-re igazolt a Mercedes frissen megalapított gyári csapatához. A német pilóta idén a szezonkezdet óta vezeti a bajnokságot, nyolc futam után 24 ponttal áll csapattársa, a címvédő Lewis Hamilton előtt.