Max Verstappen tavalyi Forma-1-es bemutatkozása után felmerült, hogy újjáélesszék a sportág története során korábban 30 alkalommal megtartott Holland Nagydíjat.

Az eredeti helyszín Zandvoort felújításával kapcsolatban már tavaly megkezdődött a mozgolódás, de úgy tűnik, alternatíva is lenne az elsősorban motorversenyeiről híres Assen képében. A pálya elnöke, Arjan Bos azt mondja, néhány éven belül készen állhatnak az F1 fogadására, ha úgy alakul.

“Nemrég megkérdeztek a Forma-1-ről, Max Verstappenről, arról, hogy Assen hajlandó lenne-e fogadni a Forma-1-et, ha az újra Hollandiába jönne. Azt mondtam, hogy ha megvan a megfelelő pénz, akkor természetesen érdekelne minket az asseni rendezés” – idézte a GPUpdate.net.

“Persze valószínűleg fel kellene újítani a pályát. A Forma-1 egyelőre nem aktuális, inkább öt-hat-hét év múlva, már ha egyáltalán felmerül a lehetőség. De Max még nagyon fiatal, úgyhogy van időnk a felkészülésre” – tette hozzá.

A tavaly a Toro Rossónál 17 évesen bemutatkozott Verstappen remekül debütált, az év végén díjakkal halmozták el az újoncot, majd az idei Spanyol Nagydíjra elő is léptették a nagyobbik Red Bull-csapathoz, a futamot pedig meg is nyerte.

(Nyitóképünkön Verstappen tavalyi, asseni F1-es bemutatója.)