A Ferrari a tavalyi formajavulás után 2016-ra a bajnoki címért való küzdelmet tűzte ki célul, de ahogy már annyiszor, a nagy ígéreteket nem sikerült eredményekre váltani. Az egykori Renault-főnök, Flavio Briatore egy friss interjúban így beszélt a maranellóiak helyzetéről:

“A bajnoki címeket nem a nagy kijelentések hozzák, hanem a kemény munka, ahogy a Mercedesnél is tették. A Mercedes előnye óriási, és a Ferrarinak szerencséje volt, hogy Hamilton a motorbeállításokkal bajlódott, mert különben simán a második lett volna Bakuban. És szerintem Rosberg meg nem is nyomta igazán. A Ferrarinak vigyáznia kell, nehogy még a második hely is elússzon, mert Bakuban Perez is nagyon gyors volt, és a Red Bull is az. Semmi sem változott tavalyhoz képest, továbbra is egy másodperc van a Mercedes és a Ferrari között.”

briatore

A Ferrari idei, a kitűzött céloktól elmaradó teljesítménye miatt Olaszországban már pedzegetik, hogy a csapatfőnök Maurizio Arrivabenét lecserélhetik, de Briatore szerint nem a bűnbakkereséssel kellene foglalkozni Maranellóban.

“Ehelyett nemzetközibbé kellene válniuk. Egy angliai lakos nem épp Maranellóba vágyik, szóval szerintem Angliában is nyitnia kellene a Ferrarinak egy műszaki központot. A Forma-1-ben nem varázsütésre történnek a dolgok. Angliában 10 F1-csapat székel 60 km-es körben. Bár német csapat, még a Mercedes is ott van – ha az ember pezsgőt akar csinálni, akkor Franciaországba megy.”

Briatorét egykori versenyzője, a 2013 végi síbalesetben szerzett agysérülésével svájci otthonában kezelt Michael Schumacher állapotáról is kérdezték, de az olasz erről nem mondhatott sokat:

“Semmit sem tudok, ugyanis áthatolhatatlan falat vontak köré. Talán csak Massa vagy Jean Todt tudna mondani valamit, ők időnként meglátogatják. Mi csak imádkozhatunk, orvos van mellette bőven.”