Az idény előrehaladtával minden csapatnál eljön az idő, hogy megossza, majd teljesen a következő, nagy szabályváltozásokat hozó 2017-es idényre irányítsa át anyagi, műszaki és emberi erőforrásait.

A Force India a Spanyol Nagydíjra vitt egy átfogó fejlesztési csomagot, amelynek köszönhetően az elmúlt három futamból kettőn dobogós helyezést is hoztak, és úgy tűnik, ezzel le is zárul a 2016-os fejlesztés.

“Ahogy minden csapatnál, nálunk is megkezdődött már az átállás, de hiszem, hogy olyan komolyan foglalkoznánk már az idei autóval. A jelenlegi csomagból még sokat ki lehet hozni. Többé-kevésbé már átálltunk 2017-re, csak a jelenleg meglévő csomagot finomítjuk ezután” – mondta a helyettes csapatfőnök, Bob Fernley.

“A jövő évi, teljesen új szabálycsomag nagyszerű lehetőség a csodálatos tervezői stábunknak. Őrültség lenne lemondani a tiszta lapot nyújtó lehetőségről” – tette hozzá.

aus_gp_42

A silverstone-i csapat jelenleg “a senki földjén” áll a konstruktőri bajnokság 5. helyén, 27 ponttal a Toro Rosso előtt, 31 pont lemaradásban a Williamshez képest. Fernley szerint a az idei fejlesztések leállítása ellenére a pozíció tartható.

“Bakuban könnyítettünk a dolgunkon ebben a tekintetben, és az is segített, hogy a Toro Rosso nem szerzett pontot. Igyekszünk beérni és elkapni a Williamst. De a Toro Rosso is erős csapat, szóval nem szabad lazítanunk. Az ötödik helyet kell megszereznünk. Ha a Williams elkapására is esélyünk van, akkor igyekszünk élni vele, de az 5. hellyel is elégedettek leszünk, az jó eredmény lenne az idei évre.”