Daniel Ricciardo a fordítottját csinálta Sergio Pereznek: a 2. helyről rajtolhatott a bakui Európa Nagydíjon, de végül csak a 7. helyen ért be. Az ausztrál mögött csapattársa, Max Verstappen lett a 8.

Ricciardo azt mondta, egyszerűen nem bírtak a gumikkal, korán cserélt, majd kénytelen volt még egyszer kimenni:

“Eredetileg egy kiállást terveztünk. Az első két körön még egész jónak tűnt a helyzet, tartottam a lépést Nicóval (Rosberg), Seb (Vettel) sem tudott támadni, de gyorsan elromlott a dolog, kipörögtek a kerekek, menthetetlen volt. Úgy terveztük, hogy aztán elmegyünk a lágyakkal a végéig, de aztán kénytelen voltam átállni a közepesekre. Azzal egy kicsit gyorsabb voltam, de a lágyabb keverékeken egyszerűen semmi tempónk nem volt.”

“Azt hittem, hogy egész jó esélyekkel indulunk, de nem volt meg a tempó. Mindannyiunkat meglepett, de a csapat majd kitalálja, hogy mi történt.”

Verstappen is hasonlóan értékelt:

“A szuperlágy és a lágy nagyon kopott hátul. A közepes keveréken szárnyaltam az utolsó 15 körben, enyém volt a leggyorsabb kör, ami nem rossz, folyamatosan ment a felzárkózás, majdnem meglett a 7. hely is. Elégedett lehetek, de egyértelműen előrébb szeretnék lenni.”

Helmut Marko, a Red Bull sportigazgatója szerint valamit elrontott a csapat. “Problémánk volt a szuperlágy és a lágy gumikkal, néhány kör után végük volt. A Pirellinek nincs magyarázata, egyelőre nekünk sincs. Ha egyből a keményebb keverékre váltottunk volna, akár a harmadik, negyedik helyet is hozhattuk volna. Nem tudjuk, mi történt.”

“Max a végén olyan gumikkal hozta az élmezőny tempóját, amelyek legalább fél másodperccel lassabbak. Vagyis valamit elronthattunk a beállításokban, túlságosan az időmérőre koncentráltunk, és ezt nem bírták a lágyabb gumik.”