A Baku utcáin rendezett Európa Nagydíj második szabadedzésén a címvédő Lewis Hamilton megfoghatatlannak bizonyult, a Mercedes angolja még csapattárásának, a bajnoki éllovas Nico Rosbergnek is hét tizedet adott.

Hamiltonnak nem volt ellenfele, de ez nem csak a saját képességei miatt igaz, hanem azért is, mert Rosberg idő előtt félreállni kényszerült, amikor a sebességváltója negyedikben ragadt, míg a többi rivális egyszerűen nem bírja ugyanazt a tempót.

baku_f1_33

Az első ötben kizárólag Mercedes-motoros autók zártak a 6 kilométeres pályán, de a legjobb nem gyári pilóta, a Force Indiá-s Sergio Perez is több mint egy másodpercet kapott.

A Ferrari formán kívül van, ráadásul mindkét versenyzőnél meghibásodás adódott az edzés végén a mozgásienergia-visszanyerő rendszernél, Kimi Räikkönen ki is csúszott egy bukótérbe.

Úgy tűnik, a Red Bull – TAG Heuer néven használt – Renault-erőforrása sem elég erre a pályára, a Max Verstappen és Daniel Ricciardo sem volt igazi tényező az edzésen.

Kattints a képre, nyílik a galéria!

Míg a Ferrarinál és a Red Bullnál szívhatják a fogukat az eredmények láttán, a McLaren számára a 9. és 11. pozíció biztatónak tűnhet, persze szombatra a nagyok még sokat gyorsulhatnak.

Érdekes módon egyetlen komoly incidens sem történt a második gyakorláson, a falakat mindenki elkerülte, a bukóterekben viszont nagy volt a forgalom, a szinte folyamatos kiszaladások, visszamanőverezések, és az ezek miatt előkerülő sárga zászlók alaposan megzavarhatják majd a szombati kvalifikációt.

baku_edz_2