Nico Rosberg négy győzelemmel nyitotta a 2016-os Forma-1-es idényt, de aztán Spanyolországban a rajt utáni ütközésük miatt Lewis Hamiltonnal együtt kiesett, Monacóban formán kívül volt, míg csapattársa győzött, majd az angol a múlt hétvégi Kanadai Nagydíjon is diadalt aratott, a német viszont a start utáni koccanásuk miatt végül az 5. hellyel mentett pontoknak is örülhetett.

Rosberg előnye 9 pontra csökkent, de azt mondja, ezután sem fog óvatoskodni, a bajnoki cím megnyeréséhez belemenősen kell versenyezni.

“Kanada sajnos nem a tervek szerint alakult, de ez van, ha az ember a határon nyomja. A hozzáállásomon viszont nem változtatok, nem fogok óvatoskodni. A bajnoki címre hajtok, nem érem be a második hellyel” – mondta a Mercedes beharangozójában.

“Következik Baku, nagy kihívás, vadonatúj helyszín, utcai pálya, ami még inkább megnehezíti a dolgokat. De dolgoztam a szimulátoron, hogy azért képbe kerüljek, megismerjem a nyomvonalat.”

“A Ferrari és a Red Bull most már nagyon közel van hozzánk, szóval egy egész kis lépéselőny is dönthet. Izgatottan várom, hogy pályára léphessek, és remélhetőleg újra az élen lehessek az utóbbi nehezebb versenyek után.”