A hétvégén a Forma-1 történetének első azerbajdzsáni versenyét rendezik majd a bakui utcai futam képében. Az Európa Nagydíjnak otthont adó, Herman Tilke által rajzolt utcai pálya a sportág leggyorsabb ilyen jellegű versenyhelyszíne, végtelen célegyenessel és egy-két trükkösebb résszel.

A címvédő Lewis Hamiltont finoman szólva sem győzte meg eddig Baku:

“Nem is tudom, mit mondhatnék róla. Egy újabb új pálya. Van egy nagyon szűk rész, van egy nagyon hosszú egyenes, hát, tényleg nem sokat tudok mondani róla. Monaco az igazi utcai pálya, de olyanok nincsenek már manapság. Nem tudom, miért nem csinálnak olyan utcai pályákat, mint régen. Nem értem. Ez itt néhol borzasztóan széles, egyes helyeken kész autópálya! Azért remélem, hogy élvezetes lesz!” – idézte a Motorsport.com.

baku_03

A ferraris Sebastian Vettel kivár a végső ítélettel:

“A szimulátoron egy kicsit nehéz volt eligazodni a pályán. De nem hiszem, hogy fair lenne előre ítélkezni, majd élőben meglátjuk. A napokban láttam videót is róla, néhány szakasz egész izgalmasnak tűnt, míg más részek elég egyszerűek. Majd meglátjuk, amikor ott leszünk.”

A 6006 méteres bakui utcai pálya Spa-Francorchamps mögött az idény második leghosszabbja, 2,2 km-es egyenese pedig viszi a pálmát.