A mindkét Mercedes-pilóta kiesésével végződött Spanyol Nagydíj után 43 pont volt Lewis Hamilton hátránya összetettben Nico Rosberggel szemben, de elég volt két hétvége, hogy a különbség kilenc pontra olvadjon köztük. Ezzel ismét teljesen nyílt a bajnokság, ráadásul a Mercedesnek a Ferrarira is figyelnie kell.

Az olaszok helyzete nem is reménytelen, amit a saját kárukon tapasztalhattak meg korábban. 2012-ben Fernando Alonso a Ferrari színeiben 42 pontos előnyben volt Sebastian Vettellel szemben 11 futam után, a bajnokságot három ponttal mégis a német nyerte. A fordulat tehát nem kizárt, Hamilton mindenesetre egyelőre magával foglalkozik.

“Meglepett, hogy ilyen gyorsan eltűnt a hátrányom nagy része, nem számítottam erre” – mondta Hamilton. “Azt hittem, Monaco csak egyszeri alkalom volt Nico hetedik helyével.”

“Kanadában a rajt rosszul sikerül, ami szívás, mert az első, második helyről rajtoltunk, de első és ötödik helyet hoztunk. Nico persze nyomni fogja tovább.”

Hamilton tudja, hogy a lendülete később megtörhet, mert már négy MGU-H-t és turbót használt el, a hatodiknál pedig rajtbüntetés jön. “Tudom, hogy valamikor a szünet után jön majd a hatodik motor.”

“Ha nagyon szerencsés vagyok, és vigyázok motorra – ahogy például a montreali versenyen is tettem -, akkor talán nem lesz erre szükség.”